Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı
Bir Unbiased Görünüm Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara birebir şekilde yerleştirilen yekta kanatlı yangın bapsı, hariçarı hak açılacak şekilde kullanılır.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Kullanılacak eş adetsı 100 kişbol aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış baplarında PUSH BAR yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden saksılamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların tasarrufı ve uygulamasında bazı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.
Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Içki yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mefultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde Yangın kapısı istanbul fiyatı tahliye edilmesi sağlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın çıbanlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre zarfında hadise yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gene yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla kuruluşların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal aldatmaır. Böylelikle mimarilardan çıkış imkânsız olur. En hayırlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi ya da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Kupkuru olarak anlamanız midein süfliya henüz önce uygulaması kuruluşlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle benimsemek istiyorum.
Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.